Bagaimana IM Lejen Membantu Anda Dalam Bisnes e-Commerce?

September 3, 2019

By admin

Comments

Jadi Yang Terawal Tahu Update Baru Kami

Sign up borang di bawah ini untuk jadi pembaca terawal artikel-artikel terbaru kami.

Please wait

Thank you for sign up!



Hai dan salam pada semua komuniti Geng Shopievo dan Shopievo Superbstar! Anda mesti dah tahu kot yang baru-baru ni (26 Ogos 2019) Founder Shopievo kita, bos Wazeen bergabung dengan lejen Internet Marketer tempatan & international, bos Rashvin untuk tubuhkan satu komuniti usahawan online Malaysia iaitu IM Lejen.

.

Kalau anda masih blur blur lagi apa tu IM Lejen, saya suka gunakan ayat Masterclass untuk usahawan online Malaysia untuk terangkan pada anda apa itu IM Lejen. Cukup untuk buat anda faham ia adalah satu ‘kelas online’ dari beberapa orang lejen yang ‘master’ dalam selok belok industri bisnes online kat Malaysia. 2 tenaga pengajar utamanya ialah bos Wazeen dan bos Rashvin sendiri.

.

Serba Sedikit Info Tentang IM Lejen…

.

Macam produk-produk Shopievo yang lain jugak, IM Lejen ditubuhkan untuk bantu tingkatkan lagi ilmu dan kemahiran usahawan online kat Malaysia. Cuma bezanya kali ni, IM Lejen ditubuhkan dalam bentuk ‘membership’ atau langganan. Anda buat bisnes online? Memang sesuai sangat kalau nak join

.

Tak kira sama ada anda usahawan online produk fizikal, digital ataupun buat bisnes servis dan perkhidmatan, selagi anda bermotivasi nak mula bangunkan bisnes serta kembangkan secara STABIL, KUKUH dan mengUNTUNGkan, IM Lejen memang untuk anda.

.

Antara content yang ada dalam IM Lejen ialah video tutorial utama iaitu pembangunan sesebuah bisnes online, sharing webinar & FB Live, tool & software, coaching dan mastermind. Semuanya dalam satu platform langganan dan bakal jadi sumber rujukan ‘one-stop-centre’ utama anda dalam industri bisnes online.

.

Okay, itu serba sedikit info umum pasal IM Lejen. Sesuai untuk semua jenis bisnes. Tapi dalam artikel ni, saya nak tunjukkan kat anda pulak macam mana IM Lejen ni boleh bantu anda khusus dalam bisnes e-Commerce. Kiranya, saya nak buat ‘walkthrough’ content yang ada dalam IM Lejen dan bagitahu anda ‘added value’ yang anda akan dapat sebagai seorang usahawan e-Commerce. Ready? Jom layan artikel ni…

.

5 Kategori Content Dalam IM Lejen

.

Ada 5 kategori content dalam IM Lejen…

  1. Content yang utama adalah siri video panduan pembangunan sesebuah bisnes online.
  2. Tool dan software untuk kegunaan bisnes online anda. Saya suka part ni, nanti saya ceritakan kenapa.
  3. Live Webinar & FB Live bersama sifu-sifu jemputan dalam bidang kepakaran bisnes online masing-masing.
  4. IM Lejen Special Deals untuk produk-produk dari sifu-sifu bisnes online yang lain. Part yang ni pun saya suka, hehe.
  5. Resources lain yang anda perlukan untuk bisnes online seperti Produk PLR, Templates & Plug-In dan Case Studies & Reports.

.

Membantu Anda Dalam Bisnes e-Commerce 1

.

Saya akan tunjukkan macam mana setiap kategori content tu dapat membantu anda dalam bisnes e-Commerce

.

Video Panduan Pembangunan Sesebuah Bisnes Online

.

Sebelum saya teruskan, perlu saya bagitahu anda kat sini…yang content IM Lejen ni akan dipublish secara ‘drip’ content. Maksudnya content-content akan dipublish secara berfasa setiap minggu. Jadi, ada content-content yang ditandakan dengan ‘Coming Soon’.  Setiap minggu, Tuan Rashvin akan update kat dalam group support IM Lejen…content apa yang telah diupdate.

Membantu Anda Dalam Bisnes e-Commerce 4

Ada 3 fasa dalam pembangunan sesebuah bisnes online iaitu Fasa Pembangunan, Perkembangan dan Kestabilan. Apa yang boleh saya katakan, secara ringkasnya Fasa Pembangunan adalah siri video ‘memulakan perniagaan online’. Fasa Perkembangan adalah siri video panduan ‘marketing untuk tarik leads dan kumpul database’. Fasa Kestabilan pulak adalah siri video panduan ‘macam mana nak buat duit bekerja untuk kita’ dengan outsource dan wujudkan team atau pekerja.

.

Membantu Anda Dalam Bisnes e-Commerce 2

.

Content utama ni ditujukan pada semua jenis bisnes online. Jadi, anda akan jumpa banyak topik yang kritikal untuk bisnes e-Commerce. Antaranya pemilihan niche, daftar SSM, cara pilih produk, cara pilih supplier, cara kenal prospek, cara daftar payment gateway online dan buat akaun media sosial.

.

Untuk fasa perkembangan atau marketing tak payah cakap lah…memang kritikal bukan sahaja untuk bisnes e-Commerce tapi apa-apa jenis bisnes online pun. Jadi content utama ni dapat bagi anda ‘added value’ sebagai seorang usahawan e-Commerce selain dari video panduan yang anda dapat dalam Geng Shopievo: 1 Usahawan 1 e-Commerce. Klik sini untuk join IM Lejen.

.

Tool & Software Untuk Kegunaan Bisnes Onlin

.

Saya suka part ni. Saya suka bila software premium yang owner jual ratus-ratus kat luar sana…kita boleh guna semua dengan hanya join jadi ahli IM Lejen jer, huhu. Sehingga artikel ni ditulis, langganan jadi ahli IM Lejen masih lagi RM29 sebulan. Masih tak rasa berbaloi? Saya akan ceritakan lagi…

.

Setakat ni ada 5 software premium yang anda boleh start guna lepas join jadi ahli IM Lejen. Saya nak tunjukkan 3 jer dulu. Ketiga-tiga software ni adalah produk Shopievo sendiri iaitu ADSBOOM, VIDSY dan VIDSTORIE. Kalau tengok kat laman web Shopievo, purata harga asal setiap software ni RM130 SETIAP SATU (jumlah dah hampir RM400).  TAPI anda boleh guna hanya dengan join jadi ahli IM Lejen RM29 jer sebulan. Kalau dah tak guna, bila-bila boleh cancel membership.

.

3 Software ni bukan cikai-cikai ye. 1 untuk spy iklan FB Ads pesaing, 1 untuk buat video marketing produk dan 1 lagi untuk buat video Instagram Stories! Memang dapat bagi anda ‘added value’ sebagai seorang usahawan e-Commerce.

.

Cukup Sampai Setakat Ni Dulu…

.

Okay, dalam artikel ni saya dah selesai tunjukkan secara ringkas 2 kategori content (Video Panduan Utama dan Tool & Software) dalam IM Lejen dan macam mana ia boleh membantu anda dalam bisnes e-Commerce yang anda usahakan. Ada 3 lagi kategori content dalam IM Lejen yang tak sempat untuk saya ceritakan kat sini. Jadi, saya akan buat artikel sambungan pada minggu akan datang.

.

Semoga melalui perkongsian saya ni, dapat bagi anda gambaran…apa manfaat yang anda boleh dapat sebagai ahli IM Lejen dari sudut usahawan e-Commerce. Semoga melalui perkongsian ni jugak, dapat bantu anda buat keputusan dengan lebih baik samaada berbaloi atau tak untuk cuba join jadi ahli IM Lejen dengan yuran langganan yang sangat rendah kalau nak dibandingkan dengan nilai content yang anda dapat belajar, guna dan praktikkan dalam bisnes online. Woot woot!



Jadi Yang Terawal Tahu Update Baru Kami

Sign up borang di bawah ini untuk jadi pembaca terawal artikel-artikel terbaru kami.

Please wait

Thank you for sign up!

Related Posts

Usahawan Online 105 – Ilmu Penting Tahun 2020

Usahawan Online 105 – Ilmu Penting Tahun 2020

Hai! Dah lama saya tak sambung tulis artikel untuk siri Usahawan Online dalam blog Shopievo. Yang terakhir haritu bulan April 2019, hah! Sekarang kita dah pun sampai artikel ke 5 dalam siri ni. Kat bawah ni senarai artikel yang lepas… . Usahawan Online 101: Cara Buat...

Tips Bisnes Online 2020 – Fokus!

Tips Bisnes Online 2020 – Fokus!

Hai! Tak sangka kita dah pun berada dalam bulan ke 2 dalam tahun 2020. Cepat jer masa berlalu. Biasa pun memang macam tu lah…hm. Rasa baru jer haritu kita plan nak buat apa bila masuk tahun baru 2020. Tup tup…bulan 2 dah. . Jadi saya ucapkan selamat tahun baru 2020...

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bagaimana IM Lejen Membantu Anda Dalam Bisnes…

by admin time to read: 4 min
0