3 Tool Percuma Hasilkan Content Untuk Media Sosial

Kenapa kita perlu hasilkan dan kongsikan content pada audience bisnes kita? Berdasarkan laman web ContentMarketingInstitute.com, content marketing ialah “… a strategic marketing approach focused on creating and distributing valuable, relevant and consistent content to attract and retain a clearly-defined audience — and, ultimately, to drive profitable customer action.”.   Haaa…berbelit lidah nak cakap bahasa orang…

Tak Ada Skill Design Gambar Menarik? Guna Tool Percuma Canva!

Hai! Dalam artikel ni saya akan tunjukkan anda secara ringkas bagaimana anda nak design gambar menarik. Kebiasaannya, usahawan memang perlukan gambar-gambar yang menarik lebih-lebih lagi untuk buat FB Ads.   Gambar ni sangat penting sebenarnya. Gambar iklan FB Ads anda perlulah menarik dan juga jelas sebab ia salah satu faktor yang boleh mempengaruhi performance iklan…

Latihan Buat Copywriting Ayat Jualan Power!

Hai! Pernah jumpa tak iklan-iklan kat Facebook, yang dia punya copywriting ayat jualan panjang-panjang dan tersusun kemas? Copywriting ayat jualan tu adalah penulisan yang kat bahagian description post jenis iklan promosi atau jualan tu.   Ayat jualan tu bukan jer sekadar tersusun kemas, tapi dia punya daya tarikan untuk orang baca tu nampak smooth jer.…

2 Langkah Mudah Dan Tool Percuma Buat Kajian Pasaran Bisnes Online

Hai semua! Dalam artikel kali ni saya akan tunjukkan 2 langkah mudah menggunakan 2 tools percuma yang saya sendiri sekarang gunakan untuk membuat kajian pasaran bisnes online.   Kedua-dua tools ni adalah percuma tapi power dan lengkap untuk anda buat kajian pasaran perniagaan anda. Tool pertama boleh membantu anda mendapatkan idea baru dalam perancangan bisnes…