Tak Ada Skill Design Gambar Menarik? Guna Tool Percuma Canva!

Hai! Dalam artikel ni saya akan tunjukkan anda secara ringkas bagaimana anda nak design gambar menarik. Kebiasaannya, usahawan memang perlukan gambar-gambar yang menarik lebih-lebih lagi untuk buat FB Ads.   Gambar ni sangat penting sebenarnya. Gambar iklan FB Ads anda perlulah menarik dan juga jelas sebab ia salah satu faktor yang boleh mempengaruhi performance iklan…

Latihan Buat Copywriting Ayat Jualan Power!

Hai! Pernah jumpa tak iklan-iklan kat Facebook, yang dia punya copywriting ayat jualan panjang-panjang dan tersusun kemas? Copywriting ayat jualan tu adalah penulisan yang kat bahagian description post jenis iklan promosi atau jualan tu.   Ayat jualan tu bukan jer sekadar tersusun kemas, tapi dia punya daya tarikan untuk orang baca tu nampak smooth jer.…

2 Langkah Mudah Dan Tool Percuma Buat Kajian Pasaran Bisnes Online

Hai semua! Dalam artikel kali ni saya akan tunjukkan 2 langkah mudah menggunakan 2 tools percuma yang saya sendiri sekarang gunakan untuk membuat kajian pasaran bisnes online.   Kedua-dua tools ni adalah percuma tapi power dan lengkap untuk anda buat kajian pasaran perniagaan anda. Tool pertama boleh membantu anda mendapatkan idea baru dalam perancangan bisnes…

2 Strategi Praktikal Kurangkan Kos Facebook Ads Yang Anda Boleh Buat Sekarang

Tak dinafikan ramai usahawan online menggunakan Facebook Ads sebagai media pemasaran mereka yang utama kerana jutaan data setiap pengguna yang dimiliki Facebook, pilihan menyasarkan iklan kepada kumpulan tertentu, proses bina iklan yang cepat dan mudah dan antara media pemasaran yang terbukti berkesan!   Sebagai usahawan online yang menggunakan Facebook Ads, kita pasti dah buat beberapa…

Kesan Kepada Usahawan Online Di Facebook Dengan Berita Tergempar Oleh Mark Zuckerberg

Hai! Untuk artikel kali ini, saya akan mengulas sedikit isu semasa berkaitan Facebook. Apa kesan dengan berita tergempar oleh Mark Zuckerberg baru-baru ini kepada usahawan online.   Isu semasa berkaitan Facebook ini penting untuk kita follow-up sebagai usahahawan online yang banyak menggunakan Facebook sebagai media pemasaran.   Untuk artikel ini, saya nak guna panggilan ‘Mat…