7 Sebab Kenapa Bisnes Anda Perlukan Laman Web

Hai! Zaman sekarang ni, laman web merupakan satu aset alam maya yang penting bagi sesebuah bisnes terutamanya usahawan yang buat bisnes secara online.   Memang tak dinafikan ia adalah suatu tempat selamat untuk usahawan online simpan data melalui hosting dan juga mempunyai nama domain yang professional untuk ditunjukkan kepada pelanggan.   Cuma usahawan online kat…

7 Kelebihan Buat Bisnes Dropship

Hai! Kalau ada sesiapa saja tak kira family atau kengkawan yang dah mula terfikir nak buat satu bisnes sendiri yang boleh berikan diorang pendapatan sampingan untuk menampung perbelanjaan kehidupan, saya akan sarankan diorang mula buat bisnes dropship.   Dalam bisnes dropship, kita hanya bertindak sebagai wakil jualan. Fokus kita hanya mempromosikan dan membuat jualan produk…

Cerita Usahawan e-Commerce: Berubah Plan Dari Buat Produk Sendiri Kepada Bisnes Dropship

Paul Lee adalah founder kepada kedai online e-Commerce HuskyBeard.com. Sebelum HuskyBeard diwujudkan pada awal tahun 2016, kehidupan Paul Lee sangat jauh dari bidang bisnes. Dia belajar dalam bidang seni kat sebuah kolej kat U.S, dan bekerja sepagai pelayan restoran dari pagi ke petang.     Sama macam kebanyakan kita, Paul Lee jugak tak minat dengan…

Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce? Ini Tindakan Yang Anda Boleh Buat (Part 2)

Hai! Artikel ni adalah sambungan dari artikel “Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce (Part 1)” yang lepas, huhu. Tujuan artikel ni saya buat adalah untuk kongsikan senarai checklist tindakan di setiap fasa bisnes e-Commerce sebagai audit pantas yang boleh bantu anda kenal pasti punca jika masih belum buat jualan dari bisnes e-Commerce setakat ni.…

Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce? Ini Tindakan Yang Anda Boleh Buat

Samaada kita usahawan kedai online e-Commerce yang baru ataupun yang legend, kita semua ada satu matlamat yang sama iaitu untuk buat jualan yang konsisten dari kedai online e-Commerce kita.   Samaada kita nak dapatkan jualan yang pertama atau jualan yang setelah sekian lama krik-krik, pasti ada tindakan praktikal yang kita boleh cepat-cepat usahakan untuk perbaiki…