7 Sebab Kenapa Bisnes Anda Perlukan Laman Web

Hai! Zaman sekarang ni, laman web merupakan satu aset alam maya yang penting bagi sesebuah bisnes terutamanya usahawan yang buat bisnes secara online.   Memang tak dinafikan ia adalah suatu tempat selamat untuk usahawan online simpan data melalui hosting dan juga mempunyai nama domain yang professional untuk ditunjukkan kepada pelanggan.   Cuma usahawan online kat…

Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce? Ini Tindakan Yang Anda Boleh Buat (Part 2)

Hai! Artikel ni adalah sambungan dari artikel “Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce (Part 1)” yang lepas, huhu. Tujuan artikel ni saya buat adalah untuk kongsikan senarai checklist tindakan di setiap fasa bisnes e-Commerce sebagai audit pantas yang boleh bantu anda kenal pasti punca jika masih belum buat jualan dari bisnes e-Commerce setakat ni.…

Masih Belum Buat Jualan Dari Bisnes e-Commerce? Ini Tindakan Yang Anda Boleh Buat

Samaada kita usahawan kedai online e-Commerce yang baru ataupun yang legend, kita semua ada satu matlamat yang sama iaitu untuk buat jualan yang konsisten dari kedai online e-Commerce kita.   Samaada kita nak dapatkan jualan yang pertama atau jualan yang setelah sekian lama krik-krik, pasti ada tindakan praktikal yang kita boleh cepat-cepat usahakan untuk perbaiki…

Cara Tingkatkan Perceived Value Produk Untuk Bisnes e-Commerce

Hai! Apa itu perceived value produk? Perceived value produk adalah persepsi atau penilaian dari hati dan fikiran individu terhadap sesuatu produk bisnes kita. Pandangan dan tanggapan manusia terhadap sesuatu produk dapat menentukan samaada dia sanggup bayar atau tidak harga produk tersebut.   Produk yang ada perceived value yang tinggi di hati dan fikiran pengguna menjadikan…

3 Aplikasi Percuma Hasilkan Content Kreatif Untuk Instagram

Hai! Sebelum ni saya ada buat artikel pasal cara buat akaun Instagram untuk bisnes dan 6 tips berniaga online guna Instagram. Salah satu tips berniaga online guna Instagram yang saya kongsikan ialah buat gambar dan video yang berkualiti dan menarik.   Dalam artikel tu jugak saya ada janji nak kasi tool-tool yang dapat bantu anda…