Usahawan Perlu Tahu Guna Fungsi Baru Instagram, IGTV!

Hai! Rasanya masih belum terlambat untuk saya tulis artikel berkaitan fungsi terbaru yang dilancarkan untuk Instagram baru-baru ni. Pada 20 Jun 2018 yang lepas, Instagram lancarkan satu fungsi terbaru untuk aplikasi tersebut iaitu IGTV. Anda boleh tengok video pelancaran tu kat sini.   Apa Itu IGTV?   IGTV ataupun ‘Instagram TV’ adalah satu fungsi dan…

Instagram Ads 102: Panduan Cara Buat Iklan Instagram Stories

Hari ni, individu dan entiti bisnes guna Instagram untuk berkongsi saat-saat penting dan aktiviti seharian. Ada 800 juta akaun Instagram yang aktif setiap bulan. 500 juta daripada jumlah tu aktif setiap hari. Dan 300 juta akaun Instagram guna fungsi Instagram Stories setiap hari!   Melalui Instagram Stories, entiti bisnes ada peluang untuk berhubung dengan audience…

Bagaimana Nak Tarik Pelawat Dari Media Sosial Ke Kedai Online e-Commerce

Hai! Kalau anda follow panduan dalam Geng Shopievo: 1Usahawan 1 e-Commerce dan buat kedai online e-Commerce guna Easystore, setiap minggu  anda mesti terima satu emel dari Easystore yang bagitahu anda update dan ringkasan berkaitan kedai online anda untuk minggu tersebut.   Dalam emel tu diorang akan bagitahu berapa orang yang lawat kedai online kita minggu…

3 Aplikasi Percuma Hasilkan Content Kreatif Untuk Instagram

Hai! Sebelum ni saya ada buat artikel pasal cara buat akaun Instagram untuk bisnes dan 6 tips berniaga online guna Instagram. Salah satu tips berniaga online guna Instagram yang saya kongsikan ialah buat gambar dan video yang berkualiti dan menarik.   Dalam artikel tu jugak saya ada janji nak kasi tool-tool yang dapat bantu anda…