Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal

Nak Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal? Meh Sini Abam Tunjukkan..

Hai! Saya rasa bisnes dropship ni dah jadi benda yang tak asing lagi kat rakyat Malaysia bila bercakap pasal menjana pendapatan sampingan. Bila terfikir nak mula usahakan satu bisnes sendiri jer, kebanyakannya mesti akan terfikir ‘bisnes dropship’.   Salah satu tips yang saya pernah kongsikan dalam artikel Cara Memulakan Perniagaan Online ialah mulakan dengan modal…

Usahawan Perlu Tahu Guna Fungsi Baru Instagram, IGTV!

Hai! Rasanya masih belum terlambat untuk saya tulis artikel berkaitan fungsi terbaru yang dilancarkan untuk Instagram baru-baru ni. Pada 20 Jun 2018 yang lepas, Instagram lancarkan satu fungsi terbaru untuk aplikasi tersebut iaitu IGTV. Anda boleh tengok video pelancaran tu kat sini.   Apa Itu IGTV?   IGTV ataupun ‘Instagram TV’ adalah satu fungsi dan…

Instagram Ads 102: Panduan Cara Buat Iklan Instagram Stories

Hari ni, individu dan entiti bisnes guna Instagram untuk berkongsi saat-saat penting dan aktiviti seharian. Ada 800 juta akaun Instagram yang aktif setiap bulan. 500 juta daripada jumlah tu aktif setiap hari. Dan 300 juta akaun Instagram guna fungsi Instagram Stories setiap hari!   Melalui Instagram Stories, entiti bisnes ada peluang untuk berhubung dengan audience…