Belajar Bisnes Online Dan Pemasaran Digital Dengan Google Primer!

Hai! Pengunaan smartphone pada hari ni dah mengubah cara kita melaksanakan kebanyakan aktiviti dalam kehidupan seharian. Secara umumnya, penggunaan smartphone dapat mempercepatkan, memberi keselesaan dan memudahkan proses sesuatu aktiviti. . Sebagai contoh, membaca berita, berkomunikasi, membeli-belah, mencari jalan, menonton video dan bermain game. Sebab tu lah smartphone dipanggil ‘daily driver’. Satu keperluan yang sangat penting…

Bisnes Online Affiliate (PART 2)

Jom Buat Bisnes Online Affiliate Bersama Shopievo! (PART 2)

Hai! Kenapa bisnes online affiliate wujud? Sebelum zaman internet dan dunia online muncul, sesebuah bisnes tu berhabis ribuan ringgit bergantung pada tv, radio, surat khabar, majalah dan komik untuk beriklan supaya bisnes diorang boleh berkembang. . Itulah satu-satunya cara untuk beriklan pada masa tu untuk kenalkan sesebuah bisnes pada orang ramai. Walaupun cara tu berkesan sebab…

Tips Bisnes Online

Tips Bisnes Online 102: Tips Pilih Produk Untuk Bisnes Dropship

Hai! Kita jumpa balik dalam siri artikel Tips Bisnes Online! Dalam Tips Bisnes Online 101 sebelum ni, saya dah kongsikan tips berkaitan cara memulakan perniagan online.   Dalam artikel tu, saya nasihatkan anda daftarkan perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Itu adalah langkah pertama sebab ia adalah undang-undang di bawah akta Peraturan Pengguna (Urusniaga Perdagangan…

Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal

Nak Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal? Meh Sini Abam Tunjukkan..

Hai! Saya rasa bisnes dropship ni dah jadi benda yang tak asing lagi kat rakyat Malaysia bila bercakap pasal menjana pendapatan sampingan. Bila terfikir nak mula usahakan satu bisnes sendiri jer, kebanyakannya mesti akan terfikir ‘bisnes dropship’.   Salah satu tips yang saya pernah kongsikan dalam artikel Cara Memulakan Perniagaan Online ialah mulakan dengan modal…