Tips Bisnes Online

Tips Bisnes Online 102: Tips Pilih Produk Untuk Bisnes Dropship

Hai! Kita jumpa balik dalam siri artikel Tips Bisnes Online! Dalam Tips Bisnes Online 101 sebelum ni, saya dah kongsikan tips berkaitan cara memulakan perniagan online.   Dalam artikel tu, saya nasihatkan anda daftarkan perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Itu adalah langkah pertama sebab ia adalah undang-undang di bawah akta Peraturan Pengguna (Urusniaga Perdagangan…

Usahawan Online 103: Nak Buat Bisnes Online? Anda Perlu Ada 7 Benda Ini!

Hai! Berjumpa lagi kita dalam siri artikel Usahawan Online kat blog Shopievo.com ni, huhu. Tujuan saya buat siri artikel Usahawan Online ni adalah untuk membantu sesiapa sahaje kat luar sana yang teringin nak mulakan satu bisnes online sendiri sebagai usaha untuk menjana pendapatan sampingan.   Semasa menulis, saya sentiasa fikirkan seseorang yang bermula dari ‘zero’…

Usahawan Online 102: Kemahiran Asas Untuk Jana Pendapatan Secara Online

Hai! Sesiapa sahaje boleh jadi usahawan online. Sesiapa sahaje boleh jana pendapatan secara online. Samaada anda orang yang bekerja sepenuh masa, surirumah, pelajar atau peniaga pasar malam, berniaga online sesuai untuk sesiapa sahaje yang sanggup luangkan masa untuk usahakan perniagaan online.   Dalam siri artikel Usahawan Online 101 sebelum ni saya dah terangkan pasal konsep…

Usahawan Online 101: Cara Buat Duit Online

Hai! Apa yang anda fikir bila dengar orang cakap ‘buat duit online’? Kenapa anda nak sibuk-sibuk ambil tahu jugak cara buat duit online? Adakah sebab anda fikir ‘buat duit online’ ni adalah ‘buat duit dengan mudah’?   ‘Buat duit tanpa usaha atau bekerja’..?   ‘Buat duit tanpa perlu buat apa-apa’..??   ‘Buat duit sambil tidur,…