Cerita Usahawan e-Commerce: Berubah Plan Dari Buat Produk Sendiri Kepada Bisnes Dropship

Paul Lee adalah founder kepada kedai online e-Commerce HuskyBeard.com. Sebelum HuskyBeard diwujudkan pada awal tahun 2016, kehidupan Paul Lee sangat jauh dari bidang bisnes. Dia belajar dalam bidang seni kat sebuah kolej kat U.S, dan bekerja sepagai pelayan restoran dari pagi ke petang.     Sama macam kebanyakan kita, Paul Lee jugak tak minat dengan…

Tips Untuk Kekal Fokus Bekerja Dari Rumah

Hai! Kali ni saya ada tips lagi untuk orang yang bekerja dari rumah, samaada anda buat bisnes online ataupun buat kerja-kerja freelancer. Kalau sebelum ni saya tulis pasal macam mana nak kekalkan produktiviti bekerja dari rumah, kali ni saya tulis pasal tips untuk kekal fokus bekerja dari rumah.   Kanapa kita perlu fokus? Kita perlu…

Bagaimana Nak Kekal Produktif Bekerja Dari Rumah

Hai! Anda jenis yang bekerja sendiri? Ataupun boleh kita panggil bekerja dari rumah. Orang yang bekerja dari rumah ni samaada dia buat kerja-kerja freelancer atau buat bisnes online dari rumah.   Saya pasti mesti ada antara kita kat dalam Geng Shopievo: 1 Usahawan 1 e-Commerce yang bekerja dari rumah buat bisnes dropship melalui kedai online…

4 Habit Yang Perlu Ada Pada Usahawan Yang Inginkan Kejayaan

Sangat cliché kalau saya tulis habit ‘usahawan yang berjaya’ sebab kalau dah berjaya, tak kesah dah nak habiskan masa macam mana, usaha-usaha bisnes boleh pass pada pekerja dah, haha. Jadi saya tulis habit yang perlu ada pada usahawan yang inginkan kejayaan supaya lebih fokus kepada usahawan yang masih dalam proses membangunkan bisnes khususnya Geng Shopievo:…

6 Ciri Usahawan Berjaya

6 Ciri Usahawan Berjaya Hi, Wazeen kat sini. Okay, post artikel topik ini sebenarnya dari blog lama saya. Jadi saya re-post balik kat blog baru kami ini, kali ini berkenaan dengan 6 Ciri Usahawan Berjaya. Usahawan yang merupakan seseorang mempunyai idea, merancang bagaimana membangunkan perniagaan. Akhirnya baru boleh menjalankan perniagaan mereka. Tidak Lupa Daratan Usahawan…