Copywriting Iklan

3 Cara Tulis Headline Untuk Copywriting Iklan Di Media Sosial

Hai! Headline adalah benda pertama yang dapat menarik perhatian orang untuk membaca copywriting iklan atau post iklan anda. Kalau anda tak ambil peluang menulis headline yang ‘wow!’, apa yang anda tulis panjang-panjang selebihnya dalam copywriting tu kemungkinan tak ada siapa yang nak baca pun.   Jadi, dalam konteks copywriting iklan kat media sosial, menulis headline…

Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal

Nak Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal? Meh Sini Abam Tunjukkan..

Hai! Saya rasa bisnes dropship ni dah jadi benda yang tak asing lagi kat rakyat Malaysia bila bercakap pasal menjana pendapatan sampingan. Bila terfikir nak mula usahakan satu bisnes sendiri jer, kebanyakannya mesti akan terfikir ‘bisnes dropship’.   Salah satu tips yang saya pernah kongsikan dalam artikel Cara Memulakan Perniagaan Online ialah mulakan dengan modal…

Usahawan Perlu Tahu Guna Fungsi Baru Instagram, IGTV!

Hai! Rasanya masih belum terlambat untuk saya tulis artikel berkaitan fungsi terbaru yang dilancarkan untuk Instagram baru-baru ni. Pada 20 Jun 2018 yang lepas, Instagram lancarkan satu fungsi terbaru untuk aplikasi tersebut iaitu IGTV. Anda boleh tengok video pelancaran tu kat sini.   Apa Itu IGTV?   IGTV ataupun ‘Instagram TV’ adalah satu fungsi dan…