Branding Bisnes Dropship e-Commerce

Langkah Mudah Bina Branding Bisnes Dropship e-Commerce

Hai! Anda rasa penting tak bina branding untuk bisnes dropship e-Commerce? Bagi saya sangat penting sebab branding ni ialah usaha kita untuk bina satu bisnes dropship e-commerce yang stabil. Iaitu dengan cara bina satu bisnes yang orang senang ingat, percaya dan lebih menonjol daripada pesaing yang lain. . Berdasarkan sebuah artikel di blog LemondStand, dianggarkan…

Belajar Bisnes Online Dan Pemasaran Digital Dengan Google Primer!

Hai! Pengunaan smartphone pada hari ni dah mengubah cara kita melaksanakan kebanyakan aktiviti dalam kehidupan seharian. Secara umumnya, penggunaan smartphone dapat mempercepatkan, memberi keselesaan dan memudahkan proses sesuatu aktiviti. . Sebagai contoh, membaca berita, berkomunikasi, membeli-belah, mencari jalan, menonton video dan bermain game. Sebab tu lah smartphone dipanggil ‘daily driver’. Satu keperluan yang sangat penting…

Copywriting Iklan

3 Cara Tulis Headline Untuk Copywriting Iklan Di Media Sosial

Hai! Headline adalah benda pertama yang dapat menarik perhatian orang untuk membaca copywriting iklan atau post iklan anda. Kalau anda tak ambil peluang menulis headline yang ‘wow!’, apa yang anda tulis panjang-panjang selebihnya dalam copywriting tu kemungkinan tak ada siapa yang nak baca pun.   Jadi, dalam konteks copywriting iklan kat media sosial, menulis headline…

Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal

Nak Buat Bisnes Dropship Tanpa Modal? Meh Sini Abam Tunjukkan..

Hai! Saya rasa bisnes dropship ni dah jadi benda yang tak asing lagi kat rakyat Malaysia bila bercakap pasal menjana pendapatan sampingan. Bila terfikir nak mula usahakan satu bisnes sendiri jer, kebanyakannya mesti akan terfikir ‘bisnes dropship’.   Salah satu tips yang saya pernah kongsikan dalam artikel Cara Memulakan Perniagaan Online ialah mulakan dengan modal…